Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

donderdag 26 april 2012

Twee nieuwe setjes

Vorige week een midweekje in Drente gezeten, maar natuurlijk niet zonder handwerkspullen! Ik heb, wanneer we niet op pad waren, lekker zitten lezen, borduren en breien. Voor Barbie breide ik twee jurkjes in zwart/oranje, een kort zwart vestje en ook begon ik aan een turquoise/wit gevalletje.
Weer thuis werd er nog een knoopje aan het vestje gezet en één van de twee jurkjes aangevuld met een korte legging, een gehaakte hoed + tas en een eenvoudig zwart kettinkje en ziedaar.... setje B562 was klaar!
Jurkje en vest zijn patronen van Sticka till Barbie.

B562

Wat het (rondgebreide) turquoise gevalletje betreft: het is een hes geworden met een gehaakte schulpjesrand aan de onderkant. Paste perfect bij de kniebroek die ik al eerder maakte. Om er een completere set van te maken kwamen er nog een jasje, bijpassend kettinkje en tas (Daniel Bingham) van turquoise suédine bij. Een paar D-ringen die ik nog had liggen, bleken perfecte "beugels" voor de tas te zijn... En zo was vanmiddag setje B563 ook klaar om op de foto te gaan: 

B563

Wel jammer dat ik de juiste kleur niet met de camera kon "pakken". In werkelijkheid is het blauw wat meer turquoise (en vind ik de kleertjes in het ècht mooier dan op de foto....).


2 opmerkingen:

 1. Als enige volger zal ik even reageren :-)
  Wat een leuk gebreid jurkje met die twee kleuren.
  Je hebt zoals gewoonlijk de kleuren weer zo mooi op elkaar afgestemd! Prachtige setjes!
  Ik kom binnenkort eens naast je zitten te breien. Volgens mij brei jij zóveel sneller dan mij.
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, trouwe volger ;-)) Binnenkort toch maar eens wat tijd uittrekken om mijn weblog links en recht te promoten, hoewel ik kleertjes maken een leukere bezigheid vind...
   Samen breien? Ja, gezellig! Lijkt me een foto waard, wij met zijn tweeën met een breiwerkje op de bank. Uiteraard geflankeerd door een paar barbiepoppen ;-)

   Verwijderen