Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

zondag 2 juli 2017

Klein, kleiner, kleinst

Nu die zomerse dagen voorbij zijn (ik hoop wel dat ze nog een paar keer terugkomen...) ben ik weer wat meer met de kleertjes aan de gang. Lekker bezig!
Zette inmiddels zowel voor Barbie als voor Ken wat nieuws op de site, maar waar ik momenteel enthousiast voor aan het fröbelen ben is voor kleine Kelly, het 10 cm grote (kleine dus) zusje van Barbie.

Vaak hoor ik de opmerking: "Wat een priegelwerk" als mensen de kleertjes zien die ik voor Barbie maak, maar kleding maken voor dit hele kleine popje, is pas echt priegelwerk ;-)).

KL039
KL041
Het bleek dat ik al héél lang niks nieuws voor dit popje op de site gezet had en dat er inmiddels ook amper meer iets te kiezen viel. Vandaar.
Maar als je dan eenmaal aan de gang gaat, buitelen de ideeën gelijk weer over elkaar heen, dus ik denk dat er binnenkomt nog wel meer voor dit kleine lid van de Barbiefamilie op de site komt!
Het setje op de foto rechts (KL041) maakte ik ook van het stretchkatoen van de Action waar ik al eerder over schreef; is er heel geschikt voor! Gelukkig heb ik dit garen in een viertal verschillende kleuren gekocht, dus ik kan nog even vooruit.

Nou, ik priegel nog even verder.
Fijne zondag!

Groet, Joke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten