Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik via mijn Etsywinkeltje (link in de zijbalk rechts).
Dit weblog is dus NIET de verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

dinsdag 25 september 2012

de handjes/wantjes truc

Iedereen die weleens beziggeweest is met het aantrekken van een zelfgemaakt truitje bij een barbie- of soortgelijke pop weet dat die kleine vingertjes een ware crime kunnen zijn. Ze blijven telkens weer achter een steek haken.... Voor kinderhandjes is dit al helemaal nauwelijks te doen (het aantrekken van een trui bij Barbie).

Nu weet ik nog dat ik vroeger dit "probleem" oploste door Barbie eerst de handschoentjes, die bij het een of andere kledingsetje zaten, aan te trekken. De handjes gleden nu als het ware door de mouwen van de door mijn moeder zelfgebreide barbietruitjes.
Die handschoentjes heb ik niet meer, maar iets soortgelijks is natuurlijk snel gemaakt:En toen uitproberen of het werkte:


Eerst kreeg Barbie haar "truiwantjes" aan:En toen over het hoofd de trui aantrekken. Super!
Op deze manier is het aantrekken van zo'n trui echt een fluitje van een cent.De wantjes-handjes glijden door de mouwen.Tenslotte alleen nog even de wantjes uitdoen en de klus is geklaard!!


Ik ben helemaal blij met deze oplossing. Misschien moet ik deze wantjes maar in de produktie gaan opnemen ;-)

Voor wie ze zelf wil maken: ik heb een langwerpige strook stof genomen, in de lengte dubbelgevouwen en op anderhalve cm van de vouw een naad gestikt. Op deze lange strook stikte ik bovenaan een ronding en knipte daarna de strook op ca. 4 cm onder de ronding recht af. Keren en wantje nummer één is klaar. Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is?

3 opmerkingen:

  1. Goed idee!
    Vooral de nieuwere Barbies hebben handjes met gespreide vingers. Die blijven nog meer haken.
    Barbie lijkt er ook helemaal blij mee :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat handig en wat een mooi truitje!! heb je daar ook een patroontje van? gr. dineke

    BeantwoordenVerwijderen