Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

maandag 24 november 2014

JurkjesBij het maken van deze jurkjes ben ik uitgegaan van een patroontje van Stickatillbarbie. Helaas weet ik niet meer welk nummer, maar het was een jurkje of truitje dat van boven naar beneden werd gebreid en begon met gerstekorrel....

Zo'n gezellig werkje om te doen!
Terwijl je met het ene jurkje bezig bent, maak je in gedachten alweer plannetjes voor het volgende exemplaar.Ik begon met de twee rood/gele jurkjes. Daar moeten nog setjes van gemaakt worden. Deze andere twee zijn klaar om naar de verkoopsite te gaan.

Een ander projectje waar ik mee bezig ben is onderstaande trui:


Jáááren geleden haalde ik deze advertentie uit een tijdschrift omdat ik de trui zo leuk vond. Dat zal eind jaren 70, misschien begin jaren 80 geweest zijn. Aanvankelijk was de bedoeling om hem ooit nog eens voor mezelf na te maken, maar dat is er nooit van gekomen. Nu waag ik een poging om hem op Barbieformaat te maken. De trui op zich is het probleem niet, maar ik moet nog wel even nadenken hoe ik de rand erop zal maken. Misschien had ik het rose gedeelte ook wat groter moeten maken.... Wordt vervolgd!


En naast al dit haken en breien gebruikte ik de naaimachine ook nog.
Er werden wat kleertjes op verzoek gemaakt voor Ken en ik leef me uit met kantjes en bandjes.
Naar hartelust stofjes en band bij elkaar zoeken om daar leuke tassen voor Barbie van te maken.

Hier alvast één van de exemplaren:En je snapt het al: ook hier weer oneindig veel mogelijkheden ;-))

*******
1 opmerking: