Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

woensdag 3 november 2010

Twee keer bijna af

Hier zie je een bijna klaar setje dat in mijn ogen nog iets mist.
Ik wil er graag nog een zwarte handtas bijmaken. Helaas zijn mijn bestelde stukjes leer er nog niet, dus de tas moet nog even wachten.
Dit setje bestaat uit een oudrose, gebreide mouwloze jurk/trui, een shirt met lange mouw en een legging (beiden van zwarte lycra) en een lange, handgemaakte ketting.
Gisteravond op de bank nog een rode trui-jurk zitten breien met een grote col en een enkel kabeltje middenvoor. Heb ik nog geen foto van gemaakt, dus laat je verbeelding werken...
En vanmiddag achter de naaimachine een ochtendjas voor Barbie gemaakt. Ben bezig met de afwerking, dus hoop hem vandaag af te krijgen. Alleen nog biesje tegenzomen en een ceintuur maken (bandje van dezelfde stof).
Eerder maakte ik ze weleens van badstof, maar mijn voorkeur gaat tegenwoordig uit naar (niet te dikke) fleece. Is er in allerlei mooie kleuren; bijpassend katoentje erbij zoeken voor de biesjes is erg leuk, maar je kunt natuurlijk ook kant-en-klaar biesband gebruiken en als je het helemaal compleet wilt maken, maak je er nog een paar fleecesloffen bij.
Eigenlijk moet/wil ik ook voor Ken aan de slag, maar de dag heeft nog steeds maar 24 uur en dit kleertjes maken is superleuk om te doen, maar ook bijzonder arbeidsintensief (lees: tijdrovend).
We zien wel. In elk geval eerst wat kledingstukken-in-de-maak afmaken en wie weet is daarna Ken weer een poosje aan de beurt.Geen opmerkingen:

Een reactie posten