Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

woensdag 26 april 2017

Volle werktafel


Het wordt weer té vol op mijn werktafel. De hoogste tijd om wat setjes af te maken.
Tijd voor het aanzetten van drukkertjes en het maken van tasjes, kettinkjes, leggings etc.


Voor Ken zijn er al wel een paar setjes klaar. De geknipte overhemdjes liggen hier nog, maar wel heb ik een paar zomerse shirtjes gemaakt met bijpassende broeken. Staan te koop op de website.En verder ben ik aan het "stoeien" geweest met een Daniel Bingham patroon voor een gebreid topje.
Eerst een keer gemaakt van sokkenwol. Patroon is goed, maar voor een topje vind ik het toch wat dik. De tweede poging was met dunne glanskatoen. Zag er zomerser uit, maar werd wat flodderig.
Toen vond ik nog een acrylgaren in de la dat wat dikte betreft tussen deze eerste twee gebruikte garens inzat en die was naar mijn zin! Ik heb van dat garen wat verschillende kleurtjes, dus ik kan weer even vooruit ;-))Fijne Koningsdag!
Groet, Joke.


1 opmerking:

  1. Leuk topje, Joke! De langere versie ook. En wat moeten we met al die nieuwe Barbie modellen die er nu weer te koop zijn? Voor elk model een ander patroontje? Het wordt steeds ingewikkelder. Ik heb me er nog niet aan gewaagd. Groetjes, Alyt

    BeantwoordenVerwijderen