Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

donderdag 6 april 2017

Nieuw, overhemd en Koningsdag

Vorige week wel kleertjes op de verkoopsite gezet, maar daar géén weblogje aan gewijd..
Dus hierbij even de nieuwe setjes die ik erop zette:

Het voorste setje beviel me zo goed, dat ik daardoor gelijk in de turbostand sprong. Ik maakte er inmiddels nog twee; eentje in bruin/geel en eentje in rood met grijs. Beide setjes zijn bijna klaar.. kwestie van nog een hoedje of een tasje of een legging... het bekende verhaal ;-)Verder maakte ik een overhemd voor Ken waarvoor ik stof gebruikte van een overhemd van mijn zoon. Stofje vond ik te leuk om het overhemd helemaal weg te gooien. Zelfs de (boord)knoopjes kon ik nog gebruiken.

En dan nu natuurlijk gelijk verder met nog wat nieuwe kleren voor Ken. Na al die gebreide truien moeten er hoognodig weer wat overhemden en t-shirts gemaakt worden. E.e.a. ligt geknipt klaar naast de naaimachine.
En dan komt daar natuurlijk ook nog Koningsdag aan. Heel veel nieuws heb ik daar dit jaar niet voor gemaakt en ga ik ook niet maken. Tijdgebrek. De plannetjes die ik voor "Paasbest"kleertjes had, heb ik maar helemaal in de diepvries gezet ;-).


Voor Koningsdag had ik één setje nog liggen en verder nog een oranje truitje met korte legging, waarvan ik een al eerder gemaakt setje nogmaals gemaakt heb. Waarschijnlijk komen hier nog één of twee setjes bij, maar meer zit er niet in...

En dan kruip ik nu nog even achter de naaimachine.

Groet, Joke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten