Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

maandag 25 juli 2016

CountrykleertjesAl een paar keer werd me gevraagd of ik voor Barbie niet eens wat countrykleertjes kon maken.
Onlangs dan toch maar een poging gewaagd.Een rok met een mooi kantje onderlangs en daarop een blouse met lange mouwen van dezelfde stof, zodat het samen een jurk lijkt. Eigenlijk vraagt het geheel nog om een mouwloos vest met franje of een giletje, maar wellicht heeft de klant die dit setje kocht nog zoiets liggen...Ik had nog meer van deze bloemetjesstof èn nog een stukje kant, dus een tweede setje was snel geknipt. Alleen koos ik dit keer voor een meer zomers bloesje. Een wat bewerkelijk modelletje, maar "dan heb je ook wat". Het leuke ervan is dat het een bodybloesje is. Barbie heeft dus gelijk netjes een broekje aan...

B711

Het bovenste setje (met de lange mouwen) is verkocht, maar het setje met het bodybloesje kun je vandaag of morgen op Jora Poppenmode vinden.1 opmerking:

 1. Super!
  Tussen de barbie kleertjes van eind jaren 60 zat ook zon body...maar dan met een wikkelrokje erbij....
  Tsja en nu oud en rafelig...
  Ik vind dit weer prachtig!
  Leuk thema...country!
  Gr H@

  BeantwoordenVerwijderen