Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

woensdag 10 februari 2016

Pauze

De hoogste tijd om weer even een pauze in te lassen.
Géén pauze in het maken van kleertjes, maar wel in het maken van kleertjes op bestelling.
Het begint me enigszins boven het hoofd te groeien en ik voel te vaak de druk van "ik moet..."
Dat kan nooit de bedoeling van een hobby zijn, dus we nemen een poosje gas terug!

Het maken van de kleertjes moet tenslotte geen dagtaak worden, terwijl er nog zoveel andere leuke dingen zijn waar ik ook een deel van mijn dag mee vullen wil (en soms moet).

Dus ga ik me bezighouden met het netjes afwerken van bestellingen die er nog liggen en daarna een poosje alleen maar lekker kleertjes maken voor de website (die kunnen uiteraard wel gewoon besteld worden ;-)).

Een van de bestellingen waar ik momenteel mee bezig ben is een aantal setjes voor Skipper en Ricky. Ricky is het vriendje van Skipper (jaren '60) en heeft dezelfde lichaamsmaten als Skipper, dus zij kan, bij gebrek aan het jongenspopje, als maatpop dienen.
Op onderstaande foto is het linkersetje voor Ricky bestemd. Het setje rechts is er een die ik al vaker op verzoek nogmaals heb moeten maken; hij blijft leuk, zowel om te zien als om te maken ;-)
Op dit weblog blijf ik gewoon stukjes schrijven over waar ik, op Jora Poppenmode-gebied, mee bezig ben en zodra ik weer bestellingen aanneem voor het maken van kleertjes, meld ik dat ook hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten