Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

woensdag 3 februari 2016

Mixed Fine


Hier ben ik weer even met een berichtje over de barbiekleertjes.

Onlangs zag ik bij de Action een garen liggen dat er wel erg leuk uitzag. Maar ja, acryl/polyester... en hoe breit het... hoe is het kleurverloop?
Eerst maar eens één bolletje meegenomen en er een truitje van gebreid.

Dat viel helemaal niet tegen! En wat een leuk kleurverloop!Dus je voelt hem aankomen: de volgende dag weer naar Action om nog wat andere kleurtjes te halen:


Met één van die andere kleuren (rechts op de foto hierboven) inmiddels ook aan het werk geweest en ik werd er helemaal blij van. Wàt een heerlijk voorjaarskleurtje! (De kleur komt op onderstaande foto niet goed tot zijn recht). Benieuwd hoe de andere twee kleuren uitpakken, maar ik heb er het volste vertrouwen in.


Met deze drie truitjes ben ik vast setjes aan het maken, maar de andere kleurtjes moeten nog even wachten... helaas...
Er liggen namelijk ook nog wat bestellingen te wachten, dus daar moet ik me eerst mee bezig gaan houden.

Ik hoop snel weer van me te laten horen!
Groet, Joke.6 opmerkingen:

 1. Mooi Joke! Echt verloopgaren voor Barbiekleertjes. Het lijkt wel wat op het garen van Katia Mississippi waar ik nog heel veel van heb liggen. Je hebt niet teveel gekocht hè :-)
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk! Ik heb de bolletjes ook zien liggen maar twijfelde steeds wat er mee te doen. Dit geeft wel weer inspiratie. Veel breiplezier nog verder ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor welke pennendikte zijn deze bolletjes?

  Groetjes,

  Mary

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Mary: op de wikkel staat aangegeven 1.75 - 2.0

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik heb dit garen bij Actipn gekocht om kussenhoezen te breien. Helaas heb ik niet genoeg en zijn in geen enkele Actipn meer te koop in de goede kleur. Kan dit ergens bedteld worden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Igna,
   Tja, ik ben geen leverancier van dit garen. Als je wilt weten of het ergens besteld kan worden, kun je dit het beste bij een Actionfiliaal vragen.
   Groeten, Joke.

   Verwijderen