Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

donderdag 12 november 2015

Overhemdjes voor Ken

Tussen de 5 december bestellingen door heb ik de afgelopen week een aantal overhemdjes voor Ken gemaakt:Vandaag mezelf maar eens bezighouden met het aanzetten van drukkertjes en knoopjes, een werkje dat altijd best nog wat tijd vraagt...

En er moeten bijpassende broeken gemaakt worden.
Beetje uitproberen.
Op safe spelen met "gewone" kleuren? Blauw, bruin, zwart?
Of wat opvallender setjes maken met rode en turquoise broeken?
En dan moeten de broeken eigenlijk ook nog in twee maten worden gemaakt, want de oudere Ken heeft iets kortere benen en dikkere bovenbenen, terwijl de benen van de nieuwere Ken langer en smaller zijn....


Het was trouwens helemaal een "Ken-weekje", want ik maakte nog een kabeltrui voor Ken (bruine broek bij maken?), terwijl er momenteel een vest met sjaalkraag voor hem op de pennen staat.En dan ga ik nu een kop koffie maken en mezelf aan het werk zetten met het aannaaien van drukknoopjes en ondertussen bedenken wat ik hierna het eerste voor Barbie zal gaan maken.


Een klant vroeg me om avondjurken.
Denk dat ik me daarmee maar eens moet gaan bezighouden.

Fijne dag!
Joke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten