Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

maandag 23 maart 2015

Nieuw en badpak

Het vorige logje gaf al aan dat ik het maken van kleertjes op bestelling even had onderbroken om wat nieuwe kleertjes voor de verkoopsite te maken.
Vorig weekend zette ik er al wat nieuwe setjes op:


Van alles wat: nog een aantal winterse setjes, maar ook begonnen aan de zomerkleertjes.

En zojuist nog drie setjes erbij gezet:


Het middelste setje is een nieuw patroontje van de Sticka till Barbie site (patr.nr. 1133). Leek een wat vreemd model toen het van de breipennen gleed, maar dat kwam weer helemaal goed toen ik het jurkje bij Barbie aandeed ;-)Ook van deze site komt het patroontje voor dit badpak. Een patroon dat een beetje doet denken aan het badpak dat de allereerste Barbiepop aanhad:
Deze eerste keer maakte ik hem van hetzelfde garen waarmee ik veel kleertjes brei, nl. Regia sokkenwol, gebreid op pennen 2, maar een volgende keer wil ik een katoenen garen proberen en dan liefst een iets dunnere kwaliteit dan de nu gebruikte wol.


Dit model lijkt me ook heel leuk met een zomerse rok er overheen.
Ja, je merkt het: het begint alweer te borrelen.
Maar ik moet me inhouden, want het is toch echt de hoogste tijd om me weer met het bestellingenlijstje te gaan bezighouden....... en met de tuin.... en mijn huishouden :-( ...  en mijn quilt(s).... en mijn boeken.... en... en...

Kortom, ik verveel me geen moment!


Fijn dag en tot een volgend blogje maar weer.
Groet, Joke.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb even rondgekeken op je verkoopsite en je nieuwe kleertjes bekeken. Het nieuwe jurkje van STB ken ik nog niet. Het blauwe truitje ernaast op de foto hierboven maak ik ook wel de laatste tijd. Het sluit zo mooi aan rond Barbies mooie figuurtje.
  Het badpak probeerde ik ook al een paar keer, maar ik vind het zo moeilijk aan te trekken. Ik vind het wel heel erg mooi.
  Ik heb nu leuke stof liggen voor tricot badpakjes. Ook bij mij veel zomer ideeën en weinig tijd.
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och wat ziet het er toch leuk uit zeg! Mijn dochter is helemaal weg van de barbie. Die is er dagelijks mee bezig.

  BeantwoordenVerwijderen