Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

zaterdag 6 september 2014

Vakantie Voorbij

Na een héél lange vakantieperiode is het de hoogste tijd om hier de draad letterlijk en figuurlijk weer op te pakken! Heerlijke dagen gehad, zowel thuis als elders, maar dat betekent bij mij natuurlijk niet dat alles op handwerkgebied heeft stilgelegen. Dat zou geen vakantie zijn ;-)

Aan het begin van de vakantie besloot ik dat eerst mijn plank met wolkonen aangepakt moest worden. In mijn hobbykamer heb ik een plank die mudjevol stond met konen heel dunne wol, die ik ooit in de leegverkoop van een handwerkwinkel kocht.


Mijn wolwinder voor de dag gehaald en fanatiek aan het bolletjes winden geslagen. Een paar handige, platte, opbergboxen bij de Aktion gehaald en ziedaar: van alle kleuren een paar bolletjes keurig stofvrij binnen handbereik! Als je bedenkt dat dit garen is dat op naalden 1,5 gebreid wordt en dat ik van elke kleur drie bolletjes hebt gedraaid, kun je je voorstellen dat ik hier wel even mee vooruit kan. (En dan hebben we het alleen nog maar over die hele dunne wol....)In het vorig berichtje liet ik al wat breisels zien en heel veel meer is daar niet bijgekomen. Van het vestje met de rode strepen ben ik voor een klant een setje aan het maken, er is een vest opnieuw gebreid en er zijn wat poppen op de foto gezet voor de website.


Vanmorgen heb ik onderstaande setjes nieuw op Jora Poppenmode gezet:


En last but not least heb ik besloten om met ingang van heden ook weer op bestelling kleertjes te gaan maken.
Maar wel onder voorbehoud. Ik blijf benadrukken dat het maken van deze kleertjes een hobby van me is en dat ik géén winkel ben. Dus soms ben ik supersnel, maar het kan ook gebeuren dat je langer op de bestelde kleertjes moet wachten. Ook kan ik niet alles meer maken wat je me vraagt, dus wil je iets opnieuw gemaakt hebben of heb je een speciaal verzoek, overleg dan even met me over de mogelijkheden.

Dit was het voor vandaag.
Hopelijk laat een volgend weblogbericht wat minder lang op zich wachten :-)

Joke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten