Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

donderdag 25 september 2014

Het vervolg

Inderdaad, het vervolg.
Het vervolg op het maken van de Halloween-kleertjes, waar ik gisteren zo ijverig mee van start ging.
Ik schreef dat er voor vandaag een pompoenenjurk in de planning zat, dus ik wist wat me te doen stond ;-).

Voor deze jurk gebruikte ik een beproefd patroon: Vogue 9686, model G. Het is een model met een gevoerd bovenlijfje. Wel wat meer werk, maar je krijgt een mooie afwerking van hals en armsgaten!Het middel afgewerkt met een zwart "ceintuurtje" en ik denk dat er ook nog een zwart kettinkje om de hals komt.


In mijn kantjes-en-bandjes-laatje kwam ik een mooi stukje zwart kant tegen. Zou ook erg leuk staan langs de onderkant van deze jurk.... Maaaarrrrrr, voor morgen heb ik nog een andere modelletje in gedachten, waar ik dat stukje kant ook goed bij gebruiken kan, dus ik hou het nog even achter de hand.

Vanavond op de bank weer verder met de gisteravond begonnen trui.
Wie weet kan ik morgen aan het opmazen van een spin of doodskop beginnen.

We zullen het zien.

3 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige jurk! En wat een leuk idee om ipv een gespje een knoopje op de riem te doen. Dat kan ook heel goed. Ben benieuwd naar het vervolg ;-)
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wil je wel geloven dat ik die jurk nog nooit met een dubbel bovenlijfje gemaakt heb. Nooit gezien dat dat dubbel 'moet'. Ik doe een belegje langs de hals en sla de mouwnaden gewoon om.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat kan natuurlijk ook. Ach, ik ben het nu op deze manier gewend en het bevalt me wel. Als de stof tenminste niet te dik of te stug is.
   Gr. Joke.

   Verwijderen