Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

donderdag 5 juni 2014

Achter de schermen

Achter de schermen ben ik zo lekker bezig met het kleertjes maken, dat ik bijna zou vergeten om zo nu en dan eens een berichtje te plaatsen ;-))

Vorige week kwamen er wat nieuwe kleertjes op de site:De eerste twee setjes maakte ik voor een klant en zoals ik wel vaker doe, maakte ik er gelijk maar twee van ieder, zodat ik ze ook weer een keertjes op de site kon zetten. Het vest met franje maakte ik ooit in een grijs verleden al een keer (zie plaatje links), maar het model heb ik voor deze nieuwe uitvoering wel wat aangepast....


Weet iemand trouwens waar ik ditzelfde of een soortgelijk franjeband kan kopen? Mijn eigen zoektocht heeft tot nu toe nog niets opgeleverd :-((


Verder maakte ik een ochtendjas voor Ken waarbij ik dit keer de mouwen wat langer knipte. De driekwartmouw zoals hij op het patroon staat wordt toch regelmatig als "te kort" ervaren.

En dan de jasjes.
Oefening baart kunst (zeggen ze), dus ik heb me weer vol overgave op het lastige Daniel Bingham-jasje gestort. Alleen maak ik het mezelf dit keer makkelijker en laat de voering eruit. Ten eerste wordt het jasje er minder dik van en ten tweede zie je die voering toch niet als Barbie het jasje aan heeft.
Inmiddels heb ik het rode jasje nogmaals gemaakt; maakte ik ook een exemplaar van een gedessineerd katoentje en ben ik een derde exemplaar in elkaar aan het zetten:


Tja, en verder? Een paar setjes waar nog iets bij moet. Een broek hier, een tasje daar...
Ben vestjes aan het breien; zowel korte kabelvestjes als halflange vesten met echte zakjes. Heb helaas nog geen foto. En dan ligt er ook nog dit op me te wachten:


Wat zou dat nu moeten worden????

Ik hoop het binnenkort te kunnen laten zien!

Tot een volgend berichtje,
Joke.


2 opmerkingen:

 1. Oh! Die jasjes! Super!
  Hoe krijg je het voor elkaar!
  Gr H@

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker bezig Joke!
  Dat doe ik nou ook altijd: maar direct twee maken.
  Franjeband? Ik zal hier eens op de markt kijken.
  Die jasjes, zo mooi! Ik geef je groot gelijk wat betreft de voering. Ik waag me nog niet aan dit patroon.
  En dat oranje met een balletje: ik kom er niet eens aan toe om daar even aandacht aan te besteden.
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen