Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

donderdag 24 april 2014

Cirkelvest

Barbiekleertjes maken is een ontzettend leuke bezigheid en eenzelfde patroontje vaker maken is meestal helemaal niet vervelend. Ander stofje, ander wolletje en je hebt weer een heel ander kledingstuk.
Maar... nieuwe dingen uitproberen is óók heel erg leuk!

Zo speelde ik al een poosje met het idee om eens te proberen om een cirkelvestje voor Barbie te gaan maken.
Na een paar proeflapjes ben ik nu tot een redelijk bevredigend resultaat gekomen:


Ziet er leuk uit vind ik. Een patroon wat weer veel mogelijkheden heeft. Effen jurk met een meerkleurig vest of juist een meerkleurige jurk met een effen vest. Een laatste ronde haken met een bontdraad? Een mouwloos jurkje en dan een vest met mouwen? Kortom, het borrelt in mijn bovenkamer ;-))

En het model is zó simpel:En waar ben ik verder mee bezig? Wat kleertjes voor een bestelling en een avondjurkje naar een patroon van Stickatillbarbie, waar ik nog een turquoise omslagdoek van een heel dun garen bij ga maken.
De Koningsdagkleertjes verkochten niet echt geweldig, dus die collectie heb ik maar niet verder uitgebreid.
Wel maakte ik nog wat zomerse setjes. Het witte truitje maakte ik ook al in het oranje en vind ik zelf een superleuk patroontje, dus dat modelletje ga je vast nog vaker bij me terugzien!Je ziet het: nog steeds lekker bezig!!
Groet, Joke.
1 opmerking:

  1. Leuk! Een nieuw vest uitgevonden. En je kunt het haken. Ook zo leuk, want gehaakte Barbiekleertjes zijn vaak niet zo hip vind ik. Nou dit vest dus wel. En zoveel mogelijkheden! Ik voel je kriebels :-)
    Dat witte truitje zit volgens mij ook nog in mijn "wil ik eens proberen" map. Het komt me bekend voor.
    Lekker bezig, joh!
    Groetjes, Alyt

    BeantwoordenVerwijderen