Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

maandag 9 september 2013

Arne en Carlos

Arne en Carlos breien poppen met heel veel leuke kleertjes. Bijna iedereen in handwerkland weet dat inmiddels wel, denk ik zo... Ze breien ook kleertjes voor Barbie om patronen uit te proberen, maar van die kleine truitjes hebben ze (nog?) geen boek met patronen gemaakt helaas.

Daarom niet getreurd, dan proberen we toch om een truitje ná te maken?
Het was wat tel- en rekenwerk, maar toen het begin van de trui eenmaal op de pennen stond, viel het nog best mee. Ik ben uitgegaan van het basispatroontje dat ik voor veel van mijn Barbietruitjes gebruik. Bovenaan beginnen en alles op vier pennen, óók de mouwen.
Dat breien op vier pennen maakt het inbreien wel lastiger, maar het is te doen ;-)).


Na een paar avondjes prutsen was dit het resultaat:

Jammer dat met het fotograferen de kleuren niet altijd goed overkomen; in werkelijkheid is het groen een stuk groener, maar ach.... het gaat nu even om het model toch?
Doordat alles is ingebreid wordt de trui wel aardig "massief" en een volgende trui van dit patroon wil ik uitproberen met maaswerk; dus de sterren en de losse steken in de randen niet inbreien, maar opmazen.

Van hetzelfde garen gelijk nog een andere truitje gebreid en dan met het ingebreide patroon dat ik regelmatig voor Ken gebruik, maar nu voor Barbie met het patroon op vier pennen en de aangebreide mouwen. Bevalt prima op deze manier en scheelt dikke naden! Kijk, hiernaast zie je twee dames samen op de foto.
Dus lag het voor de hand dat ik dit voor Ken ook wilde uitproberen. Eerst maar een trui zonder inbreiwerk, om te kijken of het patroon goed is of wellicht wat aangepast moet worden. Ik ben er redelijk tevreden over, misschien dat een volgende trui iets minder ruim mag vallen....

Je ziet het: de vakantie is voorbij en ik ben weer lekker aan de slag. Heb ook al een paar Halloweentruitjes gemaakt, want het is eind oktober voor we het in de gaten hebben. Dus binnenkort weer heel wat nieuwe truien op de site!

Joke.

N.B. Je weet toch dat je op de meeste fotootjes kunt klikken voor een grotere afbeelding?

4 opmerkingen:

 1. Hihi, ik heb hetzelfde truitje nagemaakt.
  En ik heb de ster erop gemaasd.
  Ook ik brei van hals naar buik, maar wel volgens het idee van A&C.
  Met wat extra steekjes opzetten onder de armen.
  Maar deze van jou zijn weer super!
  Gr H@

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Hannie: Ha, ha, da's toevallig zeg. Maar wel leuk! Jij kwam dus al eerder op het goede idee om de sterren erop te mazen :-).
  Al je gebreide poppen vind ik trouwens superleuk! Wil binnenkort zo'n pop voor mijn kleindochter gaan maken. Lijkt me een heel gezellig werkje! Groet, Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan blijft het niet bij een pop....! Zo leuk! En dan zon verheugd snoetje van het meiske! Daar kun je je dan helemaal op verheugen! Ik verstevig het nekje met een rolletje antislip... Succes! Gr H@

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wou even zeggen dat Hannie met hetzelfde bezig geweest is, maar ik zie dat jullie al gekletst hebben. Nu maar hopen dat de uitvoeringen bij Jora en CreAlyt niet te veel op elkaar lijken. Bovenstaande truien iig niet. Ze zijn leuk Joke! Over de Arne en Carlos truien kan ik niet meepraten.
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen