Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

dinsdag 11 juni 2013

Pyjama's voor Ken

Gisteren en vandaag aan de slag gegaan met de "pyjamastof" die ik in het vorige logje noemde. Voor het pyjamajasje gebruikte ik hetzelfde patroon als het overhemd met korte mouw. Een werkje waar je goed de aandacht bij moet houden om e.e.a. netjes in elkaar te krijgen. De kraag kost me vaak de meeste moeite en hoe secuur ik de diverse onderdelen ook aan elkaar spelt, heel vaak zit er dan toch weer een naar plooitje ergens in de hals, zoals ook hier weer gebeurde. Zie middelste foto.


Dus weer een klein stukje lostornen om het kraagje er toch netjes op te krijgen.... Ik ben altijd blij als de kraag er weer opzit. Dan de mouwen nog inzetten. En als dat eenmaal is gebeurd, is het lastigste deel van de klus geklaard...

Op de drukkertjes en (witte) knoopjes na had ik vanmiddag twee herenpyjama's klaar. Kon ze helaas nog niet helemaal afmaken omdat ik knoopjes in allerlei kleuren heb, maar dus geen witte. Dus daar moet ik nog even naar op zoek.


Zo met een boxershort van dezelfde stof erbij zijn het echte zomerpyjama's geworden, maar als je het pyjamajasje op een spijkerbroek doet, is het opeens weer een overhemd. Multifunctioneel dus ;-))


Schreef ik vorige week niet dat ik voor Barbie aan de slag zou gaan? Zomerjurkjes maken? Dat is er dus duidelijk nog nauwelijks van gekomen. Deze week dan? Wie weet!
2 opmerkingen:

  1. Hij kan er zo mee naar het strand! Goed gelukt weer! Wij wachten rustig af.... Op fleurige, kleurige zomerjurkjes!! Gr H@

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, ziet er goed uit.
    Je hebt het druk gehad.
    Succes verder.

    BeantwoordenVerwijderen