Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

zondag 7 april 2013

van sok naar barbietruitje

Mijn vorige bericht is al bijna een maand oud...
Je zou kunnen denken dat er achter de schermen momenteel niet zoveel gebeurt, maar niets is minder waar!

Na de Skipperkleertjes ben ik gelijk doorgegaan met het maken van Kroningstruitjes, want die schijnen jullie erg leuk te vinden ;-). Geen probleem hoor, ik brei gewoon lekker door.

Ook maakte ik een paar ochtendjassen voor Ken en ben ik bezig met wat opdrachtjes. Ja, ja, ik weet dat er op de site staat dat ik tijdelijk geen bestellingen aanneem, maar er blijven altijd van die vragen waarvan je dan denkt: "Ach, waarom ook niet?".... Als klanten geen vliegende haast hebben, wil ik er nog wel eens iets bijnemen.

En dan nu het laatste nieuwigheidje: truitjes van sokken maken. Ik kwam het al vaker op internet tegen en heb me er in het verleden al een enkele keer aan gewaagd; zie B424 en B456. Maar echt blij kon ik er nog niet van worden. Ondertussen wel regelmatig sokken gekocht met de gedachte dat daar nog wel eens een leuke trui of minijurk van gemaakt zou kunnen worden.

Vorig jaar dit jurkje gemaakt. Het oogt leuk, maar de afwerking is niet geweldig, dus daarom ook niet geschikt voor de verkoop.

En nu dus nogmaals aan de slag gegaan met sokken. Eerst maakte ik het truitje dat je rechts ziet. Het verschil in werkwijze met de vorige keren is dat ik meer met de hand doe. De mouwen zijn met de hand ingezet en ook het halsboord deed ik met de hand. Is wel arbeidsintensiever, maar het bevalt me veel beter. Met de machine moest ik e.e.a. teveel oprekken om er goed bij te kunnen en ging het werk "lubberen".Daarna maakte ik deze zwarte met roze rondjes en grijs boord. Het truitje kan uit één sok gemaakt worden en de andere heb ik ernaast gelegd zodat je kunt zien hoe ik de sok ongeveer gebruikt heb.
Zelf ben ik er tevreden over en zit ik vol plannen voor nog meer truitjes (en jurkjes met bijpassende legging of kousen).


Hieronder nog een impressie van wat sokken die ik al voor dit doel heb liggen. Moeten toch leuke dingen mee te maken zijn dacht ik zo. Hoe lijkt je die beer voorop een truitje? Leuk toch?
Ik hoop snel resultaten te kunnen laten zien!


1 opmerking:

 1. Hoi Joke,
  Wat leuk! En wat een goed idee om er nog eens voor te gaan zitten. Want als je één keer weet hoe je het moet hebben, zijn er heel veel leuke mogelijkheden. Zoals die beer!
  Ik heb ook wel eens voor een bak met goedkope sokken gestaan, maar nog nooit gekocht.
  En zo bruisen de ideeën weer!
  Groetjes, Alyt

  BeantwoordenVerwijderen