Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

dinsdag 23 april 2013

blauwe vingers

Achter de schermen wordt nog wel steeds een beetje aan de barbiekleertjes gewerkt, maar erg hard gaat het niet. Ben lekker aan het lezen en dan is daar ook de tuin natuurlijk die zijn (haar?) aandacht weer opeist! Alweer heel wat uurtjes met mijn handen in de grond doorgebracht (of met een boek in de zon in een hoekje uit de wind...).

Maar helemaal stil is het op Jora Poppenmode niet hoor. Ben in een rustig tempo aan een paar kleine opdrachtjes bezig , zit nog steeds te frutselen met de soktruien en vond dat er maar eens wat zomertruien gebreid moesten worden.

Zomertruien brei je meestal niet van wol, maar van katoen. Een lange tijd geleden maakte ik al eens een paar leuke streeptruitjes van katoen en ik had nog dunne (nr.10) katoen liggen, dus ik dacht: "Bingo!".

Maar helaas kan ik dit truitje eigenlijk niet verkopen, want het blauwe katoen geeft gruwelijk af! En dat brengt het risico met zich mee dat een pop die dit truitje wat langer aanheeft, ook blauwe uitslag krijgt....


Ik maak het truitje wel af. Dan levert het in elk geval nog een leuk plaatje op en ik ga op zoek naar ander dun katoenen breigaren.
Denk dat ik de Catania Fine maar eens ga proberen. Waarschijnlijk krijg ik daar geen blauwe vingers van ;-))

1 opmerking: