Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

woensdag 27 februari 2013

K(r)oningstrui

Na de mededeling dat we heel binnenkort een koning gaan krijgen, sloeg ook bij mij (een klein beetje) de oranjekoorts toe. Om deze bijzondere gelegenheid mee te kunnen vieren moet Barbie toch eigenlijk wel een bij de dag passende trui hebben nietwaar?

Dus bedacht ik een heuse K(r)oningstrui! Rood-wit-blauw met oranje en natuurlijk een kroon erop.
Een week of twee geleden maakte ik de eerste. Aanvankelijk was ik er heel tevreden over, maar na wat langer kijken beviel de kroon me toch niet helemaal.

Het patroon toen een beetje aangepast en nagedacht over een mogelijkheid om het maaswerk wat minder "massief" te maken. Bleek achteraf helemaal niet zo moeilijk te zijn ;-) : in plaats van opmazen met hetzelfde garen heb ik bij trui nummer twee gekozen voor 2 draadjes borduurzijde en vind persoonlijk het resultaat een stuk mooier.

Benieuwd of mijn bloglezers het hier mee eens zijn....
En na twee weken gevuld met schilderwerk, peuterspeelzaalwerk en een weekend oppassen op ons kleinkind kon ik vandaag eindelijk weer eens wat langer achter mijn werktafel doorbrengen en ook verdergaan met de nieuwe kleertjes voor Skipper waar ik het begin van de maand zo enthousiast aan begon. Het is de hoogste tijd om voor haar eens wat nieuws op de site te zetten, dus wordt er druk gewerkt aan broeken, rokjes, truitjes, tassen en mutsen.

Hoop snel wat meer resultaten te kunnen laten zien!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb eigenlijk niet zoveel voorkeur voor een van de truitjes. Ik vind ze beide mooi. Misschien valt het massieve van de eerste kroon niet zo op op de foto.
    Groetjes, Alyt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe krijg je het weer bedacht! Ben natuurlijk weer razend benieuwd wat je voor het skippertje bedenkt!!

    BeantwoordenVerwijderen