Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

dinsdag 11 september 2012

Ik ben er weer!

Het laatste bericht dat ik hier schreef was in mei. Wauw, da's wel even geleden...
Maar inmiddels zijn alle vakanties voorbij; lijkt ook de zomer voorbij en is de zin in het kleertjes maken voor Barbie en haar vrienden weer helemaal terug!

 Na een voorzichtig opstarten ben ik nu helemaal in de mood en staan er ook alweer wat nieuwe kleertjes op de site. De laatste drie nieuwe heb ik er zojuist opgezet: Een compleet setje (oranje/zwart) met als basis het gestreepte Stickatillbarbie-jurkje; verder het jasje van het vorige blogje, maar nu geshowd op een tomatenrood jurkje en als derde alvast een lekkere warme wintertrui.


Voor deze trui werd ik geinspireerd door het geweldige boek: "Poppen breien met Arne & Carlos". Het is zeker de bedoeling om (ooit...) nog eens één van de poppen uit dit boek te breien en aan te kleden, maar voorlopig gebruik ik het als inspiratiebron bij het maken van truien voor Barbie en Ken. De trui links op de voorkant van het boek ga ik zéker namaken voor Ken.Oeps, heb ik het telkens over de trui, geinspireerd dóór...., maar over welke Barbietrui heb ik het eigenlijk?
Over deze trui (links) dus.

En dan had ik het nog over het jasje voor Barbie. Dit kleine colbert is een patroon van Daniel Bingham en dat betekent meestal dat het resultaat de moeite waard is, maar .... dat je zo'n kledingstuk niet 1-2-3 in elkaar hebt zitten.
Coupenaden, taillenaden, belegjes, ingerimpelde patroondelen (bij dit jasje de kop van de mouw... pffff... daar krijg je het warm van). Toch zeker de moeite van de inspanning waard, want als e.e.a. in elkaar zit, dan hèb je ook wat:


Verder ligt er nog het een en ander op mijn werktafel op "de laatste hand" te wachten. Kortom: Ik ben er weer. Tot gauw!

Joke.

1 opmerking:

  1. Hey, fijn dat je er weer bent!! Knap hoor, die truien nabreien! Dat boek, geweldig. Staat op mijn verlanglijstje.
    Groetjes, Alyt

    BeantwoordenVerwijderen