Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

donderdag 8 maart 2012

Vijf keer hetzelfde setje


Inderdaad, 5x hetzelfde setje, maar toch telkens weer anders. Een tik van me, waar ik waarschijnlijk niet snel meer vanaf kom. Het roestbruin/okergele setje maakte ik het eerste en vond hem leuk worden en, terwijl ik er nog druk mee bezig was, zat ik mezelf al af te vragen hoe hij er in paars/lichtblauw uit zou gaan zien. Tja, en voordat ik mezelf dan een halt kan toeroepen, sta ik al voor de lapjeskast om stofjes te zoeken en vervolgens te kijken of ik daar een geschikte garencombi bij heb. En zo is het gekomen dat het rijtje dames in hetzelfde setje steeds een stukje langer werd:


Bij 5 setjes vond ik dat het zo wel even genoeg was (hoewel de mogelijkheden nog lang niet uitgeput zijn....). Deze setjes staan inmiddels op de verkoopsite (http://www.jorapoppenmode.nl), evenals de kleertjes op de foto hieronder.
Voor Barbie nog een paar poncho's gebreid (blijft zo'n heerlijk werkje tijdens het televisiekijken, of in de auto, of in de trein); met het oog op het komende voorjaar ook vast iets lenteachtigs gemaakt en de twee setjes voor Kelly/Shelly zijn al een keer voorbijgekomen, maar stonden nog steeds niet op de site. Nu dus wel.


En verder ligt er, zoals meestal bij mij het geval is, nog het e.e.a. halfklaar of bijna klaar, te wachten op de laatste hand. Een laatste hand in de vorm van drukkertjes die er nog aangezet moeten worden, een tasje dat gemaakt moet worden om het geheel completer te maken, een bijpassende broek of een vestje in een bijpassend wolletje...
En dan wil ik het nu maar even niet hebben over die talloze ideetjes/plannetje/goedevoornemens in mijn hoofd.
Nu ga ik eerst een poosje strijken. Heeft niets met Barbie en/of Barbiekleertjes te maken, maar is wèl één van mijn goede voornemens voor vandaag!

Tot het volgende logje maar weer.
Joke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten