Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

zaterdag 11 december 2010

Japanse patroontjes


Het poppenkleertjesgebeuren staat momenteel op een laag pitje. Er zijn ook nog zoveel andere leuke dingen. Ben bijvoorbeeld erg druk met patchwork op het ogenblik.
 
Maar toen ik van de week van iemand scans van dit patronenboekje kreeg, vond ik het toch wel de hoogste tijd om weer eens iets voor Barbie te maken. Er staan leuke dingen in dit boekje, maar het zijn scans en dan is het altijd lastig om de goede maat te pakken te krijgen met het uitprinten. Gelukkig stond er wel een maatlatje op iedere bladzijde, maar dan nog....
Volgens mij zat ik aardig in de buurt en heb een jasje gemaakt om te kijken of de pasvorm goed is.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het is een jasje met kapuchon en zakken en het past goed. De mouwen zouden een tikkeltje langer mogen, dus dat is iets om op te letten bij een volgend exemplaar.
 
Hè, lekker om weer even voor Barbie aan het prutsen te zijn. Laat ik ook maar proberen om dit weekend nog de kerstjurk (van Stickatillbarbie) een keer te maken.
 
En eigenlijk bij dit jasje nog een rode(?) muts en sjaal..
Je merkt het al: er is weinig voor nodig om weer helemaal in de kleertjes-maken-modus te komen.
 
 
Joke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten