Welkom
WELKOM op dit weblog.
Mijn naam is Joke en één van mijn hobbies is het maken van Barbiekleertjes.
Ook maak ik kleding voor Ken, Skipper en Kelly.
Ik doe dat al jaren en nog steeds met veel plezier. De kleertjes verkoop ik op mijn eigen internetsite: Jora Poppenmode (klik).
Dit weblog is NIET die verkoopsite, maar slechts een kijkje achter de schermen ervan. Ik vind het leuk om te schrijven over deze hobby en te laten zien waar ik mee bezig ben. Ook geeft het lezers van dit blog de mogelijkheid om te reageren en vragen te stellen over de kleertjes die ik maak.
Ik hoop dat je het hier leuk vindt en misschien haal je er wel de inspiratie uit om zelf ook aan de slag te gaan.
Joke.

maandag 20 december 2010

Hogere wiskunde


Toen ik gisteren mijn aantekenpapiertje erbij nam om het paarse vestje dat ik onlangs gebreid heb, nog een keer te maken, viel dat even flink tegen. Ik snapte mijn eigen "patroonbeschrijving" niet meer ... Dus ik moest weer aan het tellen en puzzelen en rekenen en dat viel me niet mee!
De kraag breien lukt nog wel, maar dan komt het lastigste stuk. Gelijk na de kraag moet er worden gemeerderd en rekening worden gehouden met de mouwen die vanuit de schouder moeten gaan ontstaan. Dat is op zich goed te doen, maar ik wil dan ook nog kabeltjes hebben op de voorpanden, achterpand en mouwen. Nadat ik e.e.a. probeerde schematisch weer te geven, had ik het idee met hogere wiskunde bezig te zijn en daar ben ik dus beslist NIET goed in! Toch geloof ik dat ik het vestje weer aardig kloppend op de pennen heb staan. Wel probeer ik dit keer mijn aantekeningen iets duidelijker op papier te zetten, zodat ik een volgende keer het wiel niet wéér opnieuw hoef uit te vinden.
 
Wat beter lukte was het pak voor Ken dat ik van de week maakte van één van de stofjes die ik op de Kreadoe heb gekocht. Het is een flanellen stof zodat het geheel de uitstraling van een "wollen" pak krijgt.
(Je kunt weer op het plaatje klikken om een grotere afbeelding te bekijken).
 
En nu? Plannen genoeg voor kleertjes, maar even geen tijd helaas.
 
Heb nog een geborduurde kerstkaartenlap van járen geleden liggen (te zien op www.jora.punt.nl , log van 3 dec.) die ik voor de Kerst nog wat eigentijdser wil maken. Dus zojuist stroken stof gesneden om die nu aan de lap te gaan zetten.
 
Joke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten